Elittrio med spelglädje

morse

Morse / Portnoy / George ”Cover To Cover Anthology (Vol. 1-3)” (InsideOut/Sony)

betyg 3

Neal Morse (sång, keyboards, gitarr), Mike Portnoy (trummor, sång) och Randy George (bas, keyboards) är en elittrio. Det vet vi redan. Vad vi alla kanske inte vet är vilken musik de själva gärna lyssnar på.

Den kraftfulla trion har samarbetat på olika sätt sedan Neal Morses Testimony Live-projekt 2003 och är nu skivaktuella gånger tre. Inte nog med att de släpper sin tredje coverskiva Cov3r To Cov3r; samtidigt släpps även deras två tidigare coverskivor tillsammans med den nya i en trippelvariant.

Helt klart ett kul grepp för det blir mycket musik för pengarna; inte mindre än 36 låtar. Kanske lite för mycket musik… Alla dessa tolkningar av artister från olika musikstilar gör att intrycket blir lite splittrat. Bredden är imponerande men det är svårt för att inte säga omöjligt att hitta någon form av röd tråd. Med ett undantag; 60- och 70-talsmusik dominerar.

En sak är helt klar och det är att det verkligen hörs att de har haft roligt i studion och det är alltid lika roligt att höra som lyssnare.

Jag tänker inte gå in på skivornas respektive låtlistor och peka på vilka låtar som hade varit utbytbara. Valen är ju redan gjorda och att just dessa låtar betyder något för minst en av männen i trion och jag nöjer mig med det. Att allt inte faller mig i smaken är bara naturligt.

Som kuriosa kan nämnas att Mike Portnoy säger att det här är skivorna som han ger bort när han vill att vänner och bekanta ska njuta av musik säger egentligen allt.

Att hitta tre låtfavoriter per skiva är en kul utmaning som jag gav mig själv och det här är resultatet:

Cover To Cover

I’m The Man (Joe Jackson)

Badge (Cream)

Can’t Find My Way Home (Blind Faith)

Cover 2 Cover

Come Sail Away (Styx)

The Letter (Joe Cocker)

Teacher (Jethro Tull)

Cov3r To Cov3r

Baker Street (Gerry Rafferty)

It Don’t Come Easy (Ringo Starr)

One More Red Nightmare (King Crimson)

Att döma av de här nio låtarna går det möjligtvis att hitta en röd tråd i min egen musiksmak och det är att jag gillar saxofon mer än jag trodde…

Mest överraskande är hur som helst att den absolut bästa coverlåten som de hittills har spelat in är It Don’t Come Easy (Ringo Starr), som är en duett mellan far och dotter Portnoy. Snacka om ett välbehövligt glädjepiller i dessa pandemitider.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

07 2020

Your Comment