Cock rock utan stake

jacksonfriebirdcockrockin

Jackson Firebird ”Cock Rockin” (Napalm/Border)

‒ Hey Batman, what’s that in your pocket?

‒ Cock, Robin.

Det skämtet är tyvärr roligare än Jackson Firebirds Cock Rockin’. Det är rock’n’roll med inslag av bluesig hård rock som gäller och titellåten drar igång mycket lovande. Tempot är högt och det svänger. Tyvärr är rätt många av låtarna betydligt svagare och det lyfter aldrig riktigt. På det stora hela är det ändå det lite mer tillbakalutade materialet som funkar bäst. She Said, Red Light och Little Missy doftar tung, bluesig 70-talsrock och ger mersmak. Vibbar av Disneyland After Dark hörs i Goin’ out West, och då menar jag verkligen Disneyland After Dark och inte D-A-D.

Lågvattenmärken som på egen hand drar ned betyget är Sweet Eloise, som drar igång härligt bluesigt, men som havererar i något j-la rappande pratsångsparti. Riktigt bedrövlig är också Quan Dang med sin semirappande nu metal-sång.

Ska man sammanfatta Cock Rockin’ så är det ömsom vin och ömsom vatten. Plockar man ut hälften av låtarna så har man en riktigt bra spellista. Tyvärr är resten av låtarna knappt lyssningsvärda. Personlig favorit är Red Hair Honey. Varför? Eeeh…låt oss bara säga att det handlar om personliga preferenser i relation till titeln.

Visst ja, cock robin betyder rödhake på svenska, om ni inte visste det.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

04 2014

Your Comment