Älvdalen goes Nashville

Larz Kristerz ”Från Älvdalen till Nashville” (Columbia/Sony)

Kommer ni ihåg Larz-Kristerz som vann Dansbandskampen 2008 med sina 70-talskläder?

Sedan dess har bandet gett ut 6 album, och nu släpper man ”Från Älvdalen till Nashville”.

Många dansband har tagit till sig countryn, med mer eller lyckat resultat. Larz-Kristerz har dock satsat lite extra och spelat in skivan i Ocean Way Studios i Nashville. Förutom svenske producenten Chris Antblad, så har bandet också haft en producent i Nashville, Walt Aldrige.

För att ge en ännu mer genuin countrykänsla anlitades tre countrymusiker, bland annat Mike Johnson, som spelar steel-gitarr, och som kom direkt till Larz-Kristerz från en inspelning med Willie Nelson! Måste varit en omställning.
Albumet innehåller 16 spår, och blandar friskt mellan countrylåtar och traditionell dansbandsmusik. Eva Eastwood dyker upp på alla möjliga ställen även på denna platta där hon sjunger duett i ”Hjärtat bankar”.

Jag har lite svårt för alla dansband som kör countrystuket, men med denna skiva känns det ändå som Larz-Kristerz hamnat ganska rätt. Sångaren Stefan Nykvist har inte samma tyngd och kraft i rösten som Olle Jönsson i ”dansbandsmästarna” Lasse-Stefanz. Och ljudet känns lite ”tunt”, men det är väl lite mer typiskt countryn än dansbandsmusik.

Bra att bandet, i alla fall på bilderna i albumet, slängt ut 70-talskläderna och kör jeans, som man ska i Nashville!
Albumet får 2.5 i betyg, kunde blivit något högre om bastrycket funnits där.

Conny Eklund

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

12 2011

Your Comment