Steve is back, alive and kickin’!

Steve Earle ”I’ll Never Get Out Of This World Alive” (New West/Playground)

Det är en lysande titel som Steve Earle har lånat från Hank Williams för detta nya album. Det är också titeln på den roman som han debuterar med i år. Dessutom är det en bra låt. Steve är också aktuell genom andra säsongen med tv-succéserien Treme som utspelar sig i New Orleans.

På album nummer fjorton har han också en goda smaken att plocka in producenten T-Bone Burnett som tillfört många positiva saker till detta album. Ljudet är lite murrigt. Steves sång är lite murrig och snuvig men det hela passar Steve Earle som en helamerikansk baseballhandske och detta album är det bästa han gjort på länge. Mycket beror det på att Steve har hittat tillbaks till melodierna och att han berättar historier igen. Om producenten T-Bone Burnett har ett finger med i spelet vet man ju inte men jag har en stark känsla av detta.

Musiken som i detta fall har sina rötter i folkmusik, blues och country passar honom så mycket bättre än när han på ett par album skulle rocka fett och inget hände med någonting…

Lyssna på inledande småsvängiga Waiting For The Sky, balladerna Every Part Of Me , Lonley At The Free och träskbluesen Meeet Me In The Allyway så kommer du att finna att Steve Earle är på rätt spår igen. Sonen Justin som kom med ett utmärkt album förra året gästar här, tillsammans med frun och duettpartnern Allison Moorer. Steve is back, alive and kickin’!

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

05 2011

Your Comment