Som en mulen sommardag

Buddy & Julie Miller "Written in chalk" (New West/Playground)

Buddy & Julie Miller ”Written in chalk” (New West/Playground)

betyg331

Jag hade stora förväntningar på skivan Written In Chalk. Det var Buddy & Julie Millers första skiva på åtta år då jag har en lite countrynerv som gärna spänner sig likt en sträng på en banjo.

Buddy och Julie har spelat in skivor i 20 år men endast en ihop tidigare. Man kan säga att det är ett rutinerat par som ännu en gång släppt en skiva. På skivan finns det en spretighet som inte faller mig i smaken. Från slätstrukna låtar som inte alls lyckas med att fånga mig som lyssnare till riktiga mästerverk som får mig att börja med linedancing och gå på rodeo.
Buddy & Jullie Miller har lyckats att få med sig namn som Robert Plant, Emylou Harris och Patty Griffin med flera. Det är det som ställer till det lite. Jag hittar en tydlig tråd när jag lyssnar på Written In Chalk. Alla låter som de äkta makarna sjunger på själva är betydligt mycket sämre än de låtar som gästartisterna är med på. Därför är det svårt att få ett grepp om skivan. Är den bra eller är den dålig?

Written In Chalk är för mig helt enkelt en medioker skiva. Den är som en mulen sommardag. Egentligen borde det vara varmt men är det bara ibland.

Tobias Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

07 2009

Your Comment