Tydliga influenser från hår-metallens kungar

 

Bai Bang "Are You Ready" (Metal Heaven/Sound Pollution)
Bai Bang ”Are You Ready” (Metal Heaven/Sound Pollution)

betyg451

Trots att  jag sedan de tidiga tonåren varit fullständigt frälst i allt vad sleaze och glam heter har jag fullständigt missat svenska Bai Bang; men efter detta smakprov tror jag att jag skall spana in deras 5 tidigare alster också. Här bjuds på 80-talsdoftande hårdrock med tydliga influenser från samtliga av hår-metallens kungar. Överlag är låtmaterialet övertygande med klockrena allsångsrefränger. Jag vet inte varför men på vissa låtar får jag lite Sha Boom-feeling. Sha Boom-känslan är dock något mycket positivt för mig. Stort plus för välarbetad sång och riktigt snygga körer. Stundtals tycker jag sångaren Diddi Kastenholt påminner en del om Firehouse-sångaren CJ Snare och det är något jag verkligen uppskattar, då CJ är en av mina favoriter sång-mässigt.

Överlag är plattan ett bra hantverk. Jag kan dock inte förstå varför bandet valt att lägga låten I love the things you hate som öppningsspår då jag anser att det är den enda låt på skivan som inte riktigt håller måttet. Allt låter som det ska, och jag tycker att Bai Bang verkligen har lyckats med konststycket att få det att låta fräscht; samtidigt som musiken är så pass rotad i 80-talets mylla. Skall yxan falla på något så är det texterna som jag anser blir lite väl banala på sina ställen. Visserligen så hör väl party och brudar lyriken till. Det är bara det att jag hört samma sak säkert tusen gånger.

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera denna platta till alla som gillar lättsmält hårdrock; som gillar att skråla med. Kan tänka mig att Bai Bang skulle passa alldeles utmärkt till någon form av kall maltdryck.

Kolla in: Are you ready, I’m ready

Anders Larsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

07 2009

Your Comment