Hög klass

degreed

Degreed ”Lost generation” (Gain)

  Släpps 15 november

Det här är ett av Sverige mest underskattade band inom genren. Lost generation är deras 5:e album och innehåller allt som en bra platta ska innehålla: låtar med bra melodier och högenergisk form och det är lite av deras signum att leverera musik som sitter som en smäck.

Det börjar i ett rasande tempo med titelspåret ”Lost Generation” och ”You all know my name” som får en att hoppas att resten av innehållet håller samma stil och klass. Även om tempot saktas ned blir man inte besviken på de andra låtarna för mitt upp i allt kommer låten ”Blue virgin isles”. Det är en cover på Ted Gärdestads låt ”Himlen är oskyldigt blå” och som bandet gör sin egen tolkning av till belåtenhet.

Resten av låtarna håller samma höga nivå och det är kul för dom funkar att spela live med dessa utmärkta musiker. Robin är en av Sveriges bästa sångare och utan dess like. Han kan hantera både dom snabba och lugna partierna med bravur.

Tycker att det är synd att Degreed inte fått det där genombrottet som dom förtjänar. Dom är värda mer framgång och hoppas dom kommer få spela på dom större arenorna snart.

Bästa låtarna på plattan är: Summer of love, Lost generation och Born under a bad sign.

Rickard Fernström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

10 2019

Your Comment