Det ljusnar över Disneyland

dad

D-A-D ”A Prayer For The Loud” (Sony)

De gamla rockrävarna som har överlevt sig själva träder plötsligt fram igen. Med en historik som mestadels har gett goda vibrationer är det alltid spännande att skärskåda ett nytt album. Den här gången har otaliga övervintringar till slut burit frukt.

För vrids huvudet upp mot himlen är det fullt möjligt att se Burning Star och då behöver man inte ens vara insmord med solskyddsfaktor. Det är bara att vika upp kragen, lyssna och njuta. En perfekt introduktion för de som har glömt bort hur rock n’ roll skall låta och dessutom en lektion i konsten att se ljust på tillvaron.

Titellåten A Prayer For The Loud för tankarna tillbaks till början av 90-talet och bandets glansdagar. Verserna lullar på med just de där förlösande bluesiga gitarrharmonierna som sjuder av vällust. Vid sidan av och i samma härad instämmer The Sky Is Made Of Blues med sitt trånande överflöd av entusiasm.

Jesper Binzers raspiga röst och uttrycksfulla lyrik ligger rätt såväl i Musical Chairs som med sin råa energi beskriver en planlös tillvaro utan någonstans att slå sig ner eller i den massiva If The World Just där reflektioner hur vi lever och konsten att få ordning på livet återspeglas.

Time Is A Train och Happy Days In Hell river ner ytterligare applåder innan den eftertänksamma balladen A Drug For The Heart effektivt varvar ner tillställningen. Komfortabelt knyter den oss samman på ett sätt som kanske bara D-A-D med sitt danska gemyt är mäktiga att göra.

Det går helt enkelt inte att förringa bandets glammiga tuggummirock. Det fina sinnet för elegant kvickhet gör kort och gott att man blir glad – No Doubt About It. D-A-D får inspiration till sina låtar genom att lyssna på punkrock och dricka öl. Svårare än så är det inte.

Thomas Claesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

08 2019

Your Comment