Låtsnickrande av högsta klass

imperial state

Imperial State Electric ”All through the night” (Psychout Records)

Cheap Trick, Kiss (Paul Stanley i synnerhet), Tom Petty och The Ramones. Se där; några klassiska artistnamn med den unika förmågan att få något att låta enkelt även om det inte alltid är det. Låtsnickrande av högsta klass kallas det.
Nicke Andersson (The Hellacopters, Entombed) kan konsten att få till just detta. Samtidigt är han inte rädd för att piffa till rockens grundrecept med till exempel stråkar (titelspåret) och en countryduett (Break it down tillsammans med Linn Segolson).
Kombinationen av ovanstående och en välljudande produktion resulterar i att All through the night låter retro och fräsch på en och samma gång.
Låtar som sitter lika stilsäkert som Nickes keps är titellåten, Get off the boo hoo train, Remove your doubt och framför allt Over and over again med vers/refräng som fastnar direkt och vägrar att släppa taget.
Och så rösten. Nicke har gått ifrån opolerad till tonsäkerheten själv kombinerat med personlighet och en skön tajming.
Tio låtar och allt är över efter 32 minuter och trettio sekunder. Ibland är underbart kort. Risken för paltkoma är obefintlig.
Rock and roll är inte död. Långt därifrån.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

09 2016

Comments are closed.