Skräddarsytt för skrevet

gain

Gain Eleven ”All In” (Leon Music)

Inledande titellåten är en programförklaring där musikkorten läggs på bordet utan pokeransikte; rakt-på-sak-partyhårdrock med ett stänk av classic rock. Tänk en mix av The Hellacopters, Backyard Babies, Danko Jones, Millencolin, Foo Fighters och AC/DC.
Texterna är nästan rakt igenom inte så lite banala och skulle inte skämmas för sig på valfri dekadent 80-talssleazeskiva. Egentligen är väl den mest passande gebeskrivningen skrevhårdrock; de elva låtarna är skräddarsydda för att passera hjärnan utan att stanna och istället kännas i skrevet.
Elva låtar i samma hjulspår blir lite i mastigaste laget. Istället rekommenderas för mersmak följande spellista: All In, Sexual Punishment, Never Back Down, The Underdog och Dancing On Your Grave.
Låtar att undvika helt är småtjatiga Candy & Cocaine och hetsigt skräniga Hit Me.
Musikerna sköter sig exemplariskt med extra plus för det pigga gitarrspelet. Sången vacklar däremot en del i de lugnare sångpartierna och är det svaga kortet, men får ändå godkänt tack vare ett passande klös i de lite tuffare partierna.
Ljudmässigt är det rakt igenom kliniskt modernt och välljudande. En inte det minsta vågad gissning är att Gain Eleven kommer bäst till sin rätt live, med lite mer skit under naglarna.
Det är för övrigt intressant att notera att Arvika är Värmlands hårdrocksmecka med det ena bandet efter det andra.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

02 2016

Comments are closed.