Ansluter till fanklubben

bros landreth

The Bros. Landreth ”Let It Lie” (State Creek/Border)

Kan musik vara sympatisk och räcker det i dagens mediastormar när utbudet är så gott som maximalt hela tiden? Det kanadensiska tillbakalutade americanagänget Bros. Landreth gör så gott de kan för att övertyga oss .

De gör det bra. Deras rootsmusik smyger sig på och plötsligt är man infångad och omfamnad. Efter åtskilliga mil på den kanadensiska prärien, hundratals gig på barer och klubbar sitter det mesta som ett smäck. Stämsång i lagoma doser, några fräcka gitarrinpass och gott melodihantverk finns med i bagaget. Eftersom jag är otroligt svag för en hammondorgelslinga då och då, känns albumet avslappnande och skönt att koppla av till en söndagsfika som den här, eller som avslutning på en påfrestande vardag.

När jag fick skivan i min hand trodde jag att slidefantomen Sonny Landreth var inblandad, men så verkar inte vara fallet. Nu vet jag att bröderna Landreth från Kanada klarar sig bra på egen hand. Mycket bra dessutom och jag ansluter till fanklubben, där Bonnie Raitt redan finns. Skönt med bra sällskap och samma goda smak.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

04 2015

Your Comment