Lika starka som tidigare

udo

U.D.O. ”Decadent” (AFM/Cosmos)

   Release: 23 januari

Första halvan är inte bara bra – den är mycket bra. Andra halvan är… Inte lika bra.
I sedvanlig U.D.O.-stil är inledningslåten Speeder en rökare av rang. Likaså är titellåten Decadent ett av de starkaste korten på metalveteranens nya giv.
Och det vore inte en ny skiva med Udo Dirkschneider bakom mikrofonen om det inte bjuds på en finfin ballad (Secrets In Paradise) och en udda liten sak (Mystery med ”gnällsångspartier ” i barnstil).
House of Pain och Pain tillhör också de låtar som utan problem skulle kunna ta plats i livesetet, på bekostnad av standardnummer från förr.
Resterande sex låtar förtjänar inte att nämnas vid namn. De är inte dåliga men de ger mig inte någon som helst det-här-vill-jag-höra-igen-känsla.
U.D.O. är minst lika starka som någonsin tidigare och att de nya (nåja) gitarristerna Andrey Smirnov och Kasperi Heikkinen kommer bara att bli bättre och bättre på att skriva riff som passar ”mannen med den osannolika sångrösten”.
Den uppenbara nytändningen i bandet gör att jag nu, från att ha tyckt att jag har sett U.D.O. live tillräckligt många gånger, längtar till nästa gång chansen ges.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

01 2015

Your Comment