Napp i skivfloden

millpond

Millpond Moon ”Broke In Brooklyn” (Tikopia/Hemifrån)

     

När jag på nytt återvänder till skivfloden och musikforsen så fiskar jag efter nya bekantskaper. Jag fiskar aldrig i ”the mainstream” för den är alldeles för smal, grund och förutsägbar. Denna gång fick jag glädjande nog napp.

Man har hunnit med att lyssna på en hel del musik genom åren men jag är alltid nyfiken på vad musikerna kan göra med de olika genrerna och här har denna duo lyckats med att ta countryn vidare till något så intressant att det känns som en helt ny country.

Om det finns något liknande att jämföra med skulle det vara Buddy & Julie Miller när de är som bäst, för bra låter det både på sången och även arrangemanget fungerar utmärkt.
Skall man nämna några särskilda låtar så tycker jag Life Is A Ride och Haywire är värda att belysa lite extra.
Det som drar ner betyget från en fempoängare är den instrumentala Tikopia och den slätstrukna versionen av Blowin’ In The Wind på en i övrigt mycket bra skiva.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

02 2014

Your Comment