Blivande klassiker

Sister Sin “Now and Forever (Victory/Border)

   

Detta Sister Sin-album får faktiskt en fullpoängare från mig! En fempoängare som är som en riktig käftsmäll. Tänderna ramlar ur munnen och näsblodet sprutar, men man sitter ändå bara där och ler! Detta är en skön och härlig käftsmäll och det är faktiskt en bedrift att göra ett helt album utan att göra en enda dålig låt! Detta är ju fan så bra!!!!

Elva låtar (om även vi räknar med introt på skivan) som alla sitter som en smäck! En rockig partyplatta som redan känns som en riktig hårdrocksklassiker!

Jag hade även förmånen att få se Sister Sin spela live i Trollhättan, en kväll i oktober 2012, då de tillsammans med Badmouth var support act till W.A.S.P. Sister Sin rockade även riktigt fett på livescenen och är nu efter tre album, sedan 2008, ett komplett, hårdrockande rock’n’roll band, med fullt ös och med massor av klös! Jag älskade detta album redan efter första lyssningen!

Sister Sin har även hunnit med att turnera jorden runt med bandkollegor som Motorhead, Arch Enemy, Walls of Jericho, Faster Pussycat m.fl. Gruppen presenteras med följande ord från sitt skivbolag: ”For fans of classic metal and rock n’ roll old and new, everyone from Motley Crue and Judas Priest to Airbourne and Steelpanther”. Jag kan tillägga att det även går att skönja vissa ljudmässiga likheter från band som Girlschool, Rock Goddess och Drain! Vilket i mina öron bara är något positivt!

Jag är djupt impad av denna Göteborgsgrupp som består av Liv på sång, Jimmy på gitarr, Strandh på bas och Dave på trummor! Jag tycker att skivans bästa låt är ”Morning after”, en låt som börjar som en magisk pianoballad med sång och stråkar, men efter 2:28 framträder tydliga November-rain-gitarrer och tempot höjs sedan något, med mer energi och elgitarrspel! En kanonlåt och en riktig värdig avslutare av detta excellenta album!

Mina övriga favoriter från detta album är låtar som: ”End of the line”, ”Fight song”, ”In it for life”, “Hearts of cold”, “The chosen few?”, “Hang ‘em high”, “I’m not you”, “Running low” och “Shades of black”!

Då var också samtliga låtar, förutom introt på skivan “MMXII”, uppräknade och nu kommer min enda kritik när det gäller denna skiva! – Introt är för kort! En minut kunde ha varit något längre, men bortsett från detta så har jag inget negativt att säga om ”Sister Sin – Now and Forever”!  Full pott nu och för evigt!

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

11 2012

Your Comment