Superband? Superbra? Njae!

Tramp Indigo (Killer Cobra/Sound Pollution)

Tramp ”Indigo” (Killer Cobra/Sound Pollution)

betyg 3

Tramp är ett nytt svenskt så kallat ”superband” innehållande musiker med historik i Hellacopters, Henry Fiat’s Open Sore, Captain Murphy och Turpentines. Musikaliskt skulle man kunna beskriva Tramps musik som en hybrid av 60-tals och 70-tals rock/popmusik. Melodierna är en ytterst viktig del av musiken.

Personligen känns hela framtoningen på skivan som om David Bowie skulle möta ett småskitigt och arrogant Queen på en inte allt för upplyst rockklubb i stadens mindre turistbesökta delar. Deras musik är inte intetsägande på något sätt (den är full med variation och målande ljudbild) men däremot är den ganska ointressant – vi har hört allt tidigare och då har det framförts på ett bättre och mer intressant sätt.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

05 2011

Your Comment