Radioanpassad svängig hårdrock

Black Stone Cherry ”Between the Devil & the Deep Blue Sea” (Roadrunner/Warner)

          Release: 1 juni

När första låten White Trash Millionaire drar igång slås jag direkt av att det låter tungt och rivigt. Och självklart svänger det liksom tidigare á la 70-talshårdrock när succébandet Black Stone Cherry är i farten. Det är dock inte hela sanningen…

Ganska snart hörs det nämligen att man utöver det inledande tunggunget valt att gå en mer kommersiell väg på tredje skivan Between the Devil and the Deep Blue Sea. Kanske är det en naturlig utveckling för bandmedlemmarna eller också är det ett kalkylerat drag med eller utan inblandning från skivbolaget. Vad vet jag…

Istället för att gå in på beskrivningar av enstaka låtar så väljer jag att återge fyra av kommentarerna som fälldes när undertecknad och några nyaskivor-kompisar hade en ”lyssningsträff”:

– Vilken otroligt bra röst Chris Robertson har, ojojoj…
– Jaha, det hörs lång väg att de satsar på amerikansk radio.
– Gitarrerna låter verkligen ”feta”.
– De låter inte lika intressanta längre.

Som synes ganska olika åsikter och personligen väljer jag att se den ”röda tråden” i den andra och i den fjärde kommentaren. Men smaken är som baken, så du som läser detta tycker kanske något helt annat… Lyssna själv och avgör om Between the Devil and the Deep Blue Sea är något för dig eller inte.

Det jag med 100 procents säkerhet vet är att Black Stone Cherry a-l-l-t-i-d är fenomenala live och då i synnerhet på intima rockklubbar. Det är bara att hoppas att de kommer hit framöver (till hösten?) och spelar på exempelvis Sticky Fingers i Göteborg (igen).

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

05 2011

0 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

  1. 1

    Inte riktigt samma hungriga BSC som vi såg på Sticky Fingers häromåret. En så’n grym liveupplevelse med två kanonplattor i bagaget är svår att toppa. Men denna tredje fullängdare har en del höjdare den med trots att den är lika ojämn som havets vågor och därmed också ett passande konvolut. En ganska färglös skiva för att vara Black Stone Cherry… Rådet från undertecknad är att söka reda på deras två första plattor…ja det är bara att köpa för de är ”hur bra som helst”. Den nya känns lite mer som b-sidor till de två första. Sen måste man uppleva detta band live. Själv hittade jag en liveskiva på e-bay som bandet endast tryckt upp i 1000 exemplar. Den är också en bra inkörsport för den som inte tar sig till konserten. Kan bli svårt att hitta skivan bara och den kan bli dyr. Å andra sidan sa bandet redan för ett par år sen att turnén efter 2:a plattan ska dokumenteras på DVD. Den som väntar får se då…Your Comment