Ett bra svenskt popalternativ

Niclas Frisk ”Deeper down in Chinatown” (EMI)

Under en massa år och med olika bandkonstallationer har Niclas Frisk varit aktiv som låtskrivare, gitarrist och sångare. Atomic Swing och Sweets Chariots var egna band och senast A Camp tillsammans med Nina Persson.

Niclas har en helt egen stil som sångare, gitarrist och kanske framför allt det som är viktigast i musikbranschen – låtskriveriet ! Han lyckas framställa melodihookar som sitter som ett smäck i hjärnmelodibanken. Låt mig bara nämna låten Get Me In To the Groove, så kan du säkert nynna den på stört.

På detta nya album bjuder Niclas på ett varierat utbud låtar som gärna börjar med en snygg gitarrfigur som startar upp låten. Gitarrljudet är öppet och rent som en vårbäck, om nu ett ljud som kommer från en gitarr kan vara det.

Det bästa i låtväg först. I Am The Idiot gungar fram med en snitsig marimbafigur som kommer och går. Wondertime skulle kunna vara framförd av David Byrne från forna storheterna Talking Heads, kolla sången bara. Timebomb, Lonley Moon och I Want To Get It All Back håller också för upprepade återkomster från Niclas Frisks nya album Deep Down In Chinatown. Ett bra svenskt popalternativ alltså.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

05 2011

Your Comment