Bra röst som bör avnjutas i solstolen

Sofia Talvik Florida (Makaki Music/Border)
Sofia Talvik ”Florida” (Makaki Music/Border)

betyg 3

Florida har varit en stark inspirationskälla för Sofia Talvik då hon i flera månader bott där och det orsakar därför ingen större förvirring då även hennes nya platta fått namnet Florida. I pressmeddelandet för hennes skiva kan man läsa att Talvik nu ”drar upp volymen till max” och att skivan gärna ska lyssnas på nercabbat och med vinden i håret. Men Florida är ingen fartig skiva. Förvisso är den mer up-tempo än hennes tidigare skivor men jämfört med resten av Pop-Sverige , eller USA för den delen, så är den ganska lugn. Men det är lättlyssnad musik och jag tror att den kan passa de flesta eftersom hennes sound inte sticker ut för mycket åt något håll.

Musiken påminner tidvis om Sophie Zelmanis senare skivor fast med en starkare stämma då Talvik har en bra röst som är skön att lyssna på. Skillnaden mellan deras musik är att Zelmanis är originell medan Talviks känns ganska platt. Visst svänger det ibland men de flesta låtar håller sig på samma nivå och låter ganska lika. Det är en helhetlig skiva men jag saknar överraskningar. En låt som skiljer sig är You Plate Your Heart With Gold där Talvik sjunger ut och det verkar som en låt hon verkligen vill sjunga. Något jag gärna hört lite mer av.

Florida är behaglig musik, men inget som berör. Jag tror att Talvik kan mycket mer och vill se henne ta i mer nästa gång, hellre för mycket än för lite. Så för sommaren tycker jag inte att denna platta passar i en bil med fartvindar i håret utan att den ska avnjutas i en solstol under solen.

Rebecka Bergh

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

06 2010

Your Comment