Rock på svenska av högsta klass

MÄBE Söker Lögner Får Sanning Till Svar (TwoFaced/Sound Pollution)
MÄBE ”…söker lögner får sanning till svar” (TwoFaced/Sound Pollution’)

betyg 4

Detta är så bra att det här känns en smula orättvist, men vi tar det väl på en gång så är vi av med det: Mattias ”Mäbe” Johansson låter ruskigt lik Thåström. Fraseringen, ja, hela röstmaneret är legenden upp i dagen. Därmed var det sagt och över till väsentligheterna.
När svenska musikåret 2010 summeras lär Mäbes första platta Söker Lögner Får Sanning Till Svar hamna högt upp på listorna. Det rör sig nämligen om rock på svenska av högsta klass. Från det sköna slamret i Alla hjärtans dag, singeln som släpptes i vintras, till oemotståndliga, omedelbara melodier som Bortom allt förbud. Som helhet är det en fulländad mix av melodi och suggestivt mörker.

Texterna drar ned betyget ett snäpp. Det gränsar till det tonårsnaiva ibland och med väl mycket nödrim. Mäbe är från Strömstad och det är väl endast där man kan rimma på då och ska…

Söker Lögner Får Sanning Till Svar är oantastligt välproducerad och arrangerad. Albumet har tagit ett par års tid att färdigställa. Och nej, det är inget egentligt soloprojekt det här. Mäbe består av fem grabbar med gedigen rutin från diverse konstellationer.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

05 2010

Your Comment