Den självskrivna julklappen till dansfantasten

Arvingarna "Underbart" (Dansbandsbolaget/Playground)
Arvingarna ”Underbart” (Dansbandsbolaget/Playground)

betyg4108

De gör ungefär 120 gig om året, har legat på svensktoppen med fler än tio låtar, fått två grammisar, varit med i melodifestivalen hela fyra gånger och till och med vunnit en gång. Vilka jag snackar om? Arvingarna, så klart, som vann 1993 med Eloise.

I år firar de 20-årsjubileum och ger ut nionde studioalbumet Underbart. De hyllar föregångarna Streaplers och Flamingokvintetten med två covers: Bara 15 år respektive Hemma hos mig igen. Den senare en riktig buggklassiker som lär få en välförtjänt revival nu.
För övrigt innehåller skivan en blandning av ytterligare covers, egenhändigt komponerat material och låtar av minst sagt välrenommerade svenska låtskrivare som Ingela Pling Forsman.

Med Underbart kan man med fog påstå att Arvingarna befäster sin ställning som ett av Sveriges bästa dansband. Underbart är välproducerad och innehåller idel gedigna insatser från bandet och jag lyfter extra på hatten åt sången. All heder.

Den självskrivna julklappen till dansfantasten.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

12 2009

Your Comment