Lättsamt och må bra-synthigt

Dicovery "LP" (XL Rec/PlayGround)
Dicovery ”LP” (XL Rec/PlayGround)

betyg332

När jag satte mig ner för att börja lyssna på denna skiva fick jag en rejäl chock. Varför då, undrar kanske du? Ja, jag kommer till det.

Discovery är inte bara en tv-kanal utan även en duo som består av Rostam Batmanglij från Vampire Weekend och Wes Miles från Ra Ra Riot. Har du hört dessa indiegrupper tidigare så vet du att de är väldigt olika varandra. Vampire Weekend är ett ganska lugnt band medans Ra Ra Riot är rockigare. Det dom har gemensamt är att de båda är riktigt bra!

Vad var det då som chockade mig? Jo, det var att det lät så totalt annorlunda mot vad jag hade förväntat mig. Trots att jag lyssnat en hel del på båda banden.
Discovery använder sig av synthar och i stället för virveltrumma använder de handklapp. Det kanske låter lite udda och det stämmer. Som tur är betyder inte udda något negativt.
Rostam och Wes sjunger på hälften av låtarna, de får dessutom lite hjälp av Ezra Koenig (Carby) och Angel Deradoorian (I Wanna Be Your Boyfriend). Discovery lyckas verkligen med att sprida den där goa´ känslan som bara riktiga 80-tals synthar gör. Känns nästan som om jag satt och lyssnade på tv-spelsmusik ibland. LP är en bra skiva med lite plus på vissa låtar som till exempel covern av Jackson 5´s I Want You Back. Lite extra aktuell i dessa tider, som du säkert märkt. I låten So Insane visar Discovery sin bredd genom att växla tempo. De lyckas förvåna mig hela tiden, låten lever verkligen ett eget liv!
De har med LP lyckats göra en skiva som får mig att må bra. Det är en lättsam skiva som du kan ta till dig om du inte skräms av synthar. Och jag kan nästan lova att alla som spelade tv-spel på 80-talet får en varm känsla i magen.

Tobias Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

08 2009

Your Comment