Garagerockhyllning till motorstaden

alicec

Alice Cooper ”Breadcrumbs” (Ear Music/Playground)

betyg 3

Ol’ black eyes is back är namnet på europaturnén som Alice Cooper nyligen sparkat igång. En turné med hårdrock i fokus och som blandar och ger från diskografin och som (nästan) inte har någonting gemensamt med hans nya ep.

Breadcrumbs sex låtar blickar nostalgiskt tillbaka till den tid då garagerocken blomstrade och har ett genomgående musik- och texttema med artister från och låtar om motorstaden Detroit, USA.

Alice har aldrig varit någon stor sångare, däremot en stor historieberättare. Texterna är som små välskrivna noveller, allt som oftast med glimten i ögat, och covervalen är i samma stil.

En enda låt är ny (Go man go som är bra men saknar det lilla extra) och i övrigt handlar det om covers. Till och med en egen låt har spelats in på nytt och hade det inte varit för skivtemat hade Detroit City från 2003 års The Eyes of Alice Cooper, nu med tillägget 2020, varit helt onödig.

Av övriga låtar är Your mama won’t like me (Suzi Quatro) klart vassast med sin svängiga mix av rock och blås.

Personligen föredrar jag när Alice ägnar sig åt melodiös hårdrock (Constrictor och Raise your fist and yell) och inte smutsig garagerock (The Eyes of Alice Cooper och Dirty diamonds) men visst är Breadcrumbs bra. Och smaken är som bekant som baken…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

09 2019

Your Comment