Intressant och svårt att värja sig ifrån

sharon

Sharon Goldman ”KOL ISHA (A Woman’s Voice)”  (hemifrån)

New Jersey-boende Sharon Goldman är en singer-songwriter av Israelskt ursprung och hon hämtar sin inspiration från sin ortodoxa judiskt präglade uppväxt där minnen av böner och ritualer tar form i ett feministiskt perspektiv. Sharon har skrivit all text och musik själv förutom Rose Of Sharon som har skrivits av den inte helt okända Eliza Gilkyson.

Sharons texter är en intressant upplevelse som skiljer sig från vad jag brukar lyssna på, dock inte så lång bort från Leonard Cohens mystik. Hon har en spännande och vacker röst med en passande och elegant frasering som det är svårt att värja sig från. Produktionen är mycket välklingande med skickliga musiker i studion vilket naturligtvis gör det hela ännu bättre.

Låtar att lyssna in sig på: In My Bones, KOL ISHA (A Woman’s Voice) och The Tribe.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

11 2017

Your Comment