Luftar sin kärlek och inspiration från Sam Cooke

James Hunter Six – Hold on

James Hunter Six ”Hold on” (Daptone/Border)

Engelsk gitarrist och sångare som har harvat runt ett tag utan att verkat hitta rätt. Första albumet för några år sedan var av hög kvalité men sen har det inte hänt så mycket. James Hunters musik är fylld av rhythm and blues, femtiotalsrock och en dos soul a’ la sixties. Det är inte en musikinriktning som ligger i frotlinjen idag, datorena har tagit över på många fronter i musikskapandet.
På Hold On har i alla fall James Hunter hittat hem i och med att han har blivit signad av Daptonestallet. Ni vet musikkollektivet som låg bakom många av Amy Whitehouses läckra soularrangemang och även medverkade på scen med henne.
Det hörs lång väg att James och band ligger rätt i sitt sound med rätt producent och ljudtekniker. Speciellt är det kul med de många soulinflenserna i hans sång. James luftar sin kärlek och inspiration från Sam Cooke med flera av de tidiga soulikonerna. Det skulle var kul att höra ett album med Jerry Williams i den här omgivningen; här finns säkert det sound som han skulle gilla att lira.
Så vänner av tidig soul, rhytm and blues och rock – kolla in James Hunter Six. Det brukar Van Morrison göra, han är ett fan av rang.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

02 2016

Your Comment