Utmärkt album som kräver mer än en lyssning

israel nash

Israel Nash ”Silver Season” (Rootsy/Warner)

Vill man generalisera en smula kan man säga att detta album är en logisk fortsättnig på hans förra, Rain Plans. Ljudmässigt anknyter både det och hans nya Silver Seasons till Neil Youngs Harvestperiod med svävande låtar som liksom flyter in i varandra med ett likartat tempo och uttryck.
Men får musiken bara verka ett tag och växa till sig så händer det saker i lyssnandet. Musiken framstår som dovare, mer ödesmättad, där den ligger i lager på lager med massor av små detaljer att upptäcka för den som tar det lungt och ger albumet en fair chans.
Musiken breder då ut sig med en rik ljudvärld med soloröster och körer som glider in och ut behagligt och melodiöst. Gitarrer, gitarrer och massor av steelgitarrer bildar ofta luftiga fundament för rösterna. Trummorna ligger ofta lånt fram i mixen och ger ett driv och stadga. Som tur är undviker Israel Nash därmed flummighetens utmarker.
Silver Season är ett alldeles utmärkt album som du måste ge tid för att ta till dig. Först då blir du som lyssnare rikt belönad.
Sen räcker det. Till nästa album bör nog Israel Nash vandra vidare i ett nytt spännande musiklandskap. Det skulle i alla fall jag uppskatta.
Bästa spår på albumet, ”LA Lately och Mariner´s Ode”.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

11 2015

Your Comment