En femma utan tvekan

jason isbell

Jason Isbell ”Something more than free” (Southeastern/Border)

Jason Isbell som tidigare var en framträdande medlem i Drive By Truckers fortsätter att imponera med sin solokarriär. Först med bandet Jason Isbell 400 Unit och så hans solodebut, förra årets Southeastern. Färska albumet Something More Than Free är om möjligt ännu bättre.
Först och främst genom en gedigen melodikänsla albumet igenom. Hans röst klarar av ballader och de mer rockinfluerade låtarna som Paletto Rose och 24 Frames. Men allra bäst blir det när rösten får flyta ovanpå ett lättinfluerat countrysväng i mediumtempo. Då befinner den sig i det rätta elementet och blir både varm, mjuk och uttryckfull. The Life You Chose, How to Forget och If It Takes a Lifetime är bra exempel på detta. Å andra sidan kan vi nästan plocka vilken låt som helst på detta genomarbetade album.
Naturligtvis ska även medmusikanterna ha ett stort fång rosor för sin medverkan, där de hela tiden finns med och bäddar för Jason Isbelles utsökta americanaalster. För den som gillar bra texter är detta en liten guldgruva med små underbara oneliners.
En femma var det. En femma utan tvekan.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

08 2015

Your Comment