Musik som går både till hjärta och fötter

Arthur Russell

Master Mix: Red Hot + Arthur Russell (Yeproc/Border)

Samlingsskivor kan ofta uppfattas som ett enkelt sätt att tjäna storkovan. Nu är det väl nästan ingen som gör det längre på just skivor. Men sen finns det också samlingar som ges ut i ett visst syfte. Detta album är just ett sådant vars intäkter ska gå till AIDS-forskningen.

Arthur Russell som dog 1992 var en avantgarde musiker som under sitt relativt korta musikaliska konstnärskap hann skapa en helt egen musikvärld.

Den kunde bestå av korta klassiska stycken, skruvad electronica, raka rocklåtar, dansdängor eller viskande visor. Konsekvent splittring kunde vara en bra sammanfattning om man vill göra det enkelt för sig. På detta på sitt sätt utmärkta dubbelalbum finns detta spektrum mellan stilar och tempon.

Men på något sätt finns det en gemensam nämnare. Detta skulle då vara att musiken hela tiden bär fram en melodisk positivitet. Sen spelar det ingen roll om det är musikkändisar som Robyn, José Gonzales, Hot Chip eller någon av de mer okända Russell-tolkarna, det är musik som går både till hjärta och fötter för dans.

Bengt Berglind

 

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

11 2014

Your Comment