Vart än vinden blåser

Rides

The Rides ”Can’t Get Enough” (Mascot/Provogue/Border)

Musikens vägar äro outgrundliga. En udda fågel Fenix har just landat. Två ärrade kämpar – Stephen Stills och Barry Goldberg – bildar ett band med Kenny Wayne Shepherd som är en frisk fläkt med inte fullt så många år på nacken.

Stephen Stills (gitarr/sång) är som bekant känd för sin medverkan i Crosby, Stills, Nash & Young och tankarna går obönhörligt till det mästerliga albumet Déjà Vu där Stills frälste omvärlden med den vittomtalade ’Carry On’.

Keyboardisten Barry Goldberg har sina rötter i Electric Flag som han bildade tillsammans med blueslegenden Mike Bloomfield. Kenny Wayne Shepherd å andra sidan tillhör den nya generationens bluesrockare som svänger sin gitarr som få är mäktiga till.

Goldbergs keyboard smälter perfekt in i de båda gitarrernas arbete. De tio låtarna som består av både covers och nyskrivet material avverkas unisont i en anda av väl bevarad pondus. ’Can’t Get Enough Of Loving You’ och ’Honey Bee’ är två fina bluesstänkare med massor av värme och elektrisk frenesi. De står i bjärt kontrast till den avväpnande ’Only Teardrops Fall’ som är lugnet själv.

Med en stilla nedräkning inleds det fina spåret ’Don’t Want Lies’ och Stills röst kommer till sin rätt. Familjärt gitarrkomp i bakgrunden lindar in låten till en dyrgrip som är svår att släppa.

Även om Stills röst darrar lite grand under delar av urvalet, så är den genuina atmosfären och känslan inget att ta miste på. När Stills slutligen drämmer i med klassikern ’Rockin’ In The Free World’ känns det annorlunda än när Niel Young sjunger den, men ändå helt rätt. Det är ett tecken på hög klass.

Thomas Claesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

12 2013

Your Comment