Når inte upp till förväntningarna

mattiasalkbergsbegravning

Mattias Alkbergs Begravning CD/LP (Teg/Playground)

Mattias Alkberg är en man vars musik jag håller högt, den brukar vara ett rent nöje att lyssna på. Med nya bandets, Mattias Alkbergs Begravning, självbetitlade debutalbum blir jag besviken. Musikaliskt är det en bred och djup ljudmatta som skapar en dyster stämning. Trots att låtarna påminner en hel del om varandra och har samma typ av stämning tycker jag att låtarna spretar ganska ordentligt och jag får inte grepp på någon helhet som antagligen behövs eftersom flera av låtarna inte klarar att stå på egna ben. Egentligen är det bara några få låtar som är något att ha, de två inledande låtarna ”Kungen bestämmer” och ”Skända Flaggan” är de som sticker ut i positiv bemärkelse. Att Alkberg gör sig ett försök på att göra en cover på Black Flags ”Police Story” är mycket intressant och låten blir därefter också, en gammal låt i ny tappning.

För att sammanfatta så kommer jag i fortsättningen antagligen ta fram en annan skiva om jag vill lyssna på Mattias Alkberg, förslagsvis ”Tunaskolan” (Mattias Alkberg BD) eller Anarkist (Mattias Alkberg). Som sagt en besvikelse.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

05 2013

Your Comment