Himmelskt bra debut

edge

Edge ”Heaven Knows” (Escape/Border)

   

Det melodiösa metal-/AOR-bandet Edge kommer från Karlskoga och har fått kontrakt med prestigefyllda brittiska bolaget Escape. Drivande i bandet har varit kompisarna Jonas Forss och Tobias Andersson som spelat tillsammans till och från i olika konstellationer sedan 1990-talet. Debutalbumet Heaven Knows finns nu ute på marknaden och är inte mindre än ett fenomenalt bra album. Plattan består rakt igenom av välproducerade och vassa låtar med starka refränger.

Ja, detta är överhuvudtaget mycket refrängorienterat. Keyboardarrangemangen är smakfulla och styr inte in i den överlastade fåran som det annars tenderar att göra i den här genren. Tobias Anderssons och Jonas Forss gitarrspel är mycket läckert smakfullt och tekniskt skickligt. Det stora utropstecknet är dock Jonas Forss sång som är chockerande bra och i fullskalig internationell klass i paritet med de bästa inom området. Forrs låter här bitvis som en kraftfullare och mörkare variant av Jakob Samuel (The Poodles). Edge förtjänar ett brett genomslag över gränserna.

Kanonlåtar: ”Nowhere to Hide”, ” I Believe in Love”, “I could never live”

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

02 2013

Your Comment