Högkvalitativ pop

Norah Jones ”…Little Broken Hearts”  (Blue Note/EMI)

Norah Jones tar ut en helt ny riktning i sin musik denna gång. Man kunde skönja det på albumet The Fall (2009) och på ….Featuring Norah Jones (2010), där man samlat hennes olika duetter. Den stora skillnaden är förmodligen producenten Danger Mouse som tillsammans med Norah här skapar ett sound som är uppdaterat till nuläget 2012.

Borta är den blå jazziga atmosfär som präglade Norahs första skivor, och som lade grunden för hennes storhet. Nu är musiken  svalare och sublimare, välproducerad i minsta synthdetalj men ändå öppen, snygg och självklar. Rösten är densamma som tidigare, den har varit och är hennes stora adelsmärke. Du känner igen den även när hon ibland luftar den i sitt countryhobbyprojekt The Little Willies.

Låtarna på …Little Broken Hearts håller en förbluffande hög nivå med ett par extra plus för Good Morning, Little Broken Hearts och Miriam, den senare med en lysande text. On The Road däremot är plattans enda lågvattenmärke.

Norahs utvecklingskurva pekar klart uppåt i och med nya skivan. Hoppas bara att hon fortsätter ge oss både jazz, blues, country och den högkvalitativa pop som finns på nya …Little Broken Hearts.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

05 2012

Comments are closed.