Ärligt och analogt med 70-talsdoft

 

Bring Me the Fucking Riot… Man ”Solidarity died and so did we” (Selective Notes/Razzia)

I samband med releasen av Solidarity… tillkännagav BMTFRM ett manifest som talade om att det här är det sista vi får till livs från bandet. Efter tio års tröstlös kamp väljer de nämligen att kasta in handduken. Garage- och replokalskänslan á la 70-talet är total och är helt klart till musikens fördel och jag får starka vibbar av The Hives (soundet) och Imperial State Electric (70-talskänslan). Inte lika starkt låtmaterial som nämnda band och med en ”valpigare” stil, men liksom något åt det hållet.Tre låtar sticker ut allra mest och bäst:Inledande rockdängan ”There is something wrong in your head. Your brain is dead” och avslutande diton ”Bring me the fucking riot… Man it’s gonna take you higher… Man RIP”. Båda är skönt medryckande och som gjorda för att framföras i konsertmiljö.Skivans absoluta höjdare är ”My best friend stole my privacy and gave it away to Facebook. I’m in chock!” kryddad med handklapp som ger en skön retrokänsla. Låttiteln? Jodå, den är crazy… Och då är det ändå inte skivans längsta låttitel! Men allt är inte guld som glimmar:”We are never coming out again” och ”It’s now official: we are alive and underground” känns mest trista och tjatiga, det finns liksom ingen röd tråd för öronen att hugga tag i.”I fought my reputation and lost and now it’s stuck for good” är så hysteriskt stressande att jag inte finner ord… Ärligt och analogt är de två ord som kanske bäst summerar resan som BMTFRM bjuder in till på Solidarity… Och så finns där en stark popkänsla även om absolut ingenting känns tillrättalagt.

Slutligen går det inte att komma ifrån att något inte står riktigt rätt till när låttitlarna är roligare än större delen av musiken…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

05 2012

Comments are closed.