Svalt och hett på samma gång

 

Jack DeJohnette ”Sound Travels” (Eone/Border)

Det finns trummisar som spelar trummor. Det finns trummisar som slår på trummor. Vidare finns det för ofta idag i musiken allehanda datoriserade trumljud. Dessa kan låta okey eller rent ut sagt bedrövligt.

Jack DeJohnette som är jazzmusiker tillhör den förstnämnda kategorin – den som spelar. Detta har han gjort i snart fyrtio år i olika konstellationer och i eget namn. En levande legend alltså.

På nya albumet Sound Travels samverkar Jack med en sextett unga musiker – som den hypade kvinnliga basisten Esperanza Spalding. Men här finns också pianisten/sångaren Bruce Hornsby och Bobby McFerrin vid Jacks sida.
Detta är ett utmärkt sommarjazz-album som slösar med salsa och latiningredienser vilket gör att musiken flyter fram och svänger svalt och hett på samma gång. Jack DeJohnette har på detta album tagit upp sitt pianospel på nytt, med stor framgång.

Tänker du satsa på ett jazzalbum inför sommaren så är Sound Travels ett sunt val.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

04 2012

Comments are closed.