20-års jubilerande hundar

Diamond Dogs ”Set fire to it all” (Legal/Sound Pollution)

Diamond Dogs är smått legendariska inom den svenska musikindustrin. De har lirat tillsammans i 20 år och har släppt mer än 10 plattor. De har gjort sin grej oavsett om det betytt att de har gått emot alla rådande trender just det året.

Gubbrock, gubbrock, gubbrock. Ja bättre beskrivning på Diamond Dogs, år 2012, kommer ni aldrig någonsin att få. Enda grejen som är positivt med den beskrivningen är att man kan lägga till slutklämmen: men inte lika tråkiga som de flesta gubbrockband. Trots en massa år på nacken slår Diamond Dogs ut mossiga legendarer så som exempelvis Status Quo tio gånger av tio. Det här känns nämligen, hur konstigt det än låter, ganska fräscht och intressant. Och för att spä på detta påstående ännu mer så har 2011 års ”The Grit & The Very Soul” i Spanien röstats fram av musikkritiker som den bästa utländska skivan.

Men rent personligen tycker jag inte att skivan är speciellt märkvärdig , snarare att den bitvis är rent utav ganska tråkig och sömning. Men jag är ganska säker på att min far skulle tycka om det här bra mycket bättre än jag. Skivan får en måttlig och svag 3:a i betyg, men ha då i åtanke att det är högt i sammanhanget. Har du smaken inställd på boogierock så är det här säkert en CD som kan ligga dig varmt om hjärtat.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

04 2012

Comments are closed.