Det låter så rätt, lätt och medfött

John Doe And The Sadies ”Country Club” (Yep Roc/Border)

Det lär ha varit både nattliga löften, heta önskningar och smärre hot som ligger bakom detta samarbete mellan ex Knitters-rockaren John Doe och countyrock-combon The Sadies. Så vilken tur för oss att det blev av till sist; för detta samarbete sitter som en smäck från första till sista spåret på Country Club. Kanske beror detta till stor del på att man har plockat ihop en rejäl hög counryklassiker, skrivit några egna bra låtar och spelat in dem med Bakerfield Honky-tonksoundet som gemensam nämnare och förebild.

Man har bjudit in några gästmusiker och sångare, men var annars överens om att inte fylla ut soundet med varken stråkar, körer och blåsarrangemang. Detta är ett klart vinnande recept för detta samarbete.

John Doe sjunger dessa klassiker med en klarhet och övertygelse som är få förunnat och som jag inte trodde honom om. Det låter så rätt, lätt och medfött.

Kris Kristoffersons ”Help Me Make It…”, Hank Snows ”Presley’s A Fool Such As I” och Cashs ’’I Still Miss Someone” är utmärkta exempel på detta. Sen ska vi inte glömma The Sadies och alla gästmusiker som kryddar denna ljuvliga countryanrättning lite utöver det vanliga. De lyckas till och med blåsa nytt liv i en låt som ”Detroit City”. Starkt jobbat !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

04 2012

Comments are closed.