Rovfåglar över Los Angeles

I See Hawks In L.A. ”New Kind Of Lonely” (Big Book/Hemifrån)

Det första som intresserar mig när jag öppnar ett brev fullproppat med musik, avsänt från redaktionen på nyaskivor.se, är en CD med ett band med ett namn som skriker Grateful Dead och 70-talets flummiga knarkdimmor. Bandet jag pratar om är I See Hawks In L.A. och skivan som ligger i CD-spelaren heter ”New Kind Of Lonely” som är bandets sjätte fullängdsskiva.

Musikaliskt levererar I See Hawks In L.A. en tillbakalutad countryrock med influenser från 70-talet och framåt. Jag tycker mig höra influenser från CSNY, Byrds och The Band till Son Volt, Whiskeytown och Uncle Tupelo. Jag gillar ljudbilden och produktionen som verkligen gör att alla instrument får sin plats och sitt spelrum utan att inkräkta och ta plats för andra ljud. Den obligatoriska stämsången är sjukt snygg. Låtarna är bra men de sticker ändå inte iväg till några superlativa höjder utan håller sig inom hästhagen för bra låtar.

På det hela taget är det en trevlig skiva som passar bra en dag när man bara vill slappa och ta det lugnt i soffan.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

03 2012

Comments are closed.