Musik som du vet var du har

Reckless Kelly ”Good Luck & True Love” (No Big Deal/Border)

Med femton år branchen tuffar countryrock-bandet Reckless Kelly vidare med sitt nionde album Good Luck & True Love.

Denna gång har kvintetten i fråga spelat in live i en gammal lokal utan pålägg för att få den, så kallade, rätta känslan i musiken. I det fallet har de lyckats. Det låter homogent och genomarbetat albumet igenom. Speciellt märks detta i det instrumentella samspelet som är lysande.

Sångstämmorna sitter också fint, låtmaterialet är klart över genomsnittet och samtliga spår är skrivna av sångaren Willy Braun. Tempot är avslappnat och lunkar fram tryggt och säkert. Musik som inte överraskar eller tar mer plats än du själv vill i din tillvaro. Musik som känns som en kompis som du vet var du har och inte behöver bekräftelse stup i kvarten.

New Moon Over Nashville, I Never Liked St. Valentine och Weatherbeaten Soul är tre bra exempel på vad bandet själv betecknar som old school countryrock.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

03 2012

Your Comment