Potent party-punkrock

Hate Gallery  “Viva La Resistance” (North&South/Playground)

Albumet ”Viva la Resistance” som släpptes den 28 november 2011 är uppföljaren till det kritikerrosade debutalbumet ”Compassion Fatigue” från 2008, som av brittiska Kerrang kallades ”Årets platta i sin genre”!

Punk, rock och hårdrock i en magnifik musikalisk pyttipanna-mix som gör att det spritter i hela kroppen – det är riktigt bra och det svänger gott!

Hate Gallery är Janne Jarvis (sång & bas), Rickard Lundell (gitarr), Petja Lepola (gitarr) och Fredrik Kvarnebrink (trummor)! Albumet ”Viva La Resistance” är skriven och producerad av Janne Jarvis, som har en brittisk pappa och en finsk mamma, han är uppväxt i närheten av London, men bor numera i Stockholm!

Janne Jarvis säger följande om Hate Gallery och den musik man spelar:
”(Vi är) ett ganska internationellt band. Vi startade i London någon gång runt 2006-2007. Det var jag som är engelsk och min kusin Petja Lepola från Finland. Sen flyttade vi till Stockholm och de två andra medlemmarna Rille Lundell och Freddie Kvarnebrink är svenskar. Det märkliga är att vi alla har finska mammor. (…) – Det är väl hårdrock helt enkelt. Men inte så klassiskt svensk eller brittisk hårdrock. Mer progressiv, mer punk. Lite liknande Nine Inch Nails eller Queens of the Stoneage”.

Ja, detta är en musikalisk energibomb av högsta klass och skivan börjar i högsta tempo med tre av albumets fyra bästa låtar på en rad – ”Viva La Resistance”, ”The warning”, & ”Satellite”, den fjärde låten i sammanhanget heter ”Frequency”. Tyvärr håller inte skivan lika hög klass hela vägen, men helhetsintrycket av låtarna, musiken, energin och öset ger till slut ändå ett betyg som är mycket mer än godkänt! Punkigt, rockigt och ruffigt, men det är ändå väldigt fräscht med en tydlig ljudbild!

Klart sämsta låt på albumet är dock rockballaden ”Love Shine On” som känns lite malplacerad och det känns inte riktigt som att denna låt hör samman med de andra, utan det är mer en känsla av följande scenario: ”Fan, vi måste ha med en ballad också, vi slänger in denna överblivna låt, den duger nog!”

Betyget på detta album blir högt, men en sådan här skapelse ska premieras!

Jag gillar detta album som är fyllt till bredden med potent party-punk-rock, och det är verkligen fullt ös, energi och röjmusik nästan hela tiden!

För mer info om Hate Gallery se vidare på deras webbsajt hategallery.com.

Viva Hate Gallery!

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

01 2012

Comments are closed.