Ohämmad rock’n’roll och pubrock

 

Trouble Boys “Bad Trouble” (Ball & Chain/Border)

Detta är en skiva som doftar väldigt mycket Dave Edmunds, Nick Love, Rockpile och The Refreshments!  Orsaken till denna omständighet är faktiskt väldigt enkel och stavas – Billy Bremner! Sångaren och gitarristen i Trouble Boys har ju ett förflutet i de båda grupperna Rockpile och The Refreshments, dessutom har han ju även kompat de gamla Rockpile-kompisarna, Dave och Nick, på deras soloskivor! Billy som även har trakterat sin gitarr i gruppen The Pretenders, samarbetar i Trouble Boys med den gamla Ducks Deluxe och Tyla Gang-medlemmen, Sean Tyla (sång och gitarr).

Förutom dessa båda brittiska rockrävar, återfinns även en av grundarna av The Refreshments, Micke Finell (som även han har spelat tillsammans med Dave Edmunds), i Trouble Boys (saxofon, sång & gitarr)! I gruppen ingår även trummisen Ingemar Dunker (ex. Niklas Strömstedt, Ulf Lundell, Louise Hoffsten, Perssons Pack, Roffe Wikström, Jakob Hellman), samt basisten Tommy Cassemar (ex. Ulf Lundell, Roxette, Roffe Wikström, Jerry Williams, Mikael Rickfors, Totta Näslund, Grymlings, Mick Taylor, Steve Gibbons, Graham Parker m.fl.).

Bad Trouble är den svensk-brittiska supergruppen Trouble Boys debutalbum! Bad Trouble som är inspelad i Sound Control Studios i Skutskär innehåller tolv medryckande rocklåtar och gillar man pubrock, partyrock och rock’n’roll så är detta verkligen en riktig kalasplatta!

En platta för buggdansen, raggarbilen, eller festen där hemma! Glad rockmusik med hög igenkänningsfaktor a la The Refreshments/Dave Edmunds/Rockpile och Ducks Deluxe! Ohämmad rock’n’roll och pubrock, försedd med små stänk av blues och country

Bästa låtarna är: ”Bad Trouble” som är en sydstatsdoftande rocklåt med små små Bachman-Turner Overdrive-vibbar, ”Stop loss shuffle” som är en modern rocklåt med stor allsångs- och partyattityd, ”Pink Cadillac” som låter som en 24-karats reinkarnation av The Refreshments/Rockpile och som gungar gott, samtidigt som den påminner lite om gamle Billy Swan (!), ”Bit of everything” som är en riktig boogierocklåt med lite lätt Status Quo anstrykning, samt ”In a heartbit” som doftar mycket The Refreshments/Rockpile med lätt boogiekomp, samt ”I never thought” som påminner mycket om den gamla engelska rockabillygruppen på 1970–80-talet, Matchbox!

En annan hyfsad låt på skivan, ”Demon road”, påminner bitvis väldigt mycket om Randy Bachman (B.T.O)! Många av låtarna på skivan påminner faktiskt ofta om något annat och detta gör att det hela känns bekant och familjärt redan från första lyssningen!

Gillar man ett konstant gungande rockkomp, med stor buggpotential och gedigen rock’n’roll-känsla, samt gillar The Refreshments, Rockpile, Dave Edmunds och liknande musik, ja då är detta nog den optimala partyplattan för DIG!

En klockren skiva för förfesten, för festen, för efterfesten, för raggarbilen, för myssoffan eller för dansgolvet! Cassemar, Dunker, Bremner, Finell och Tyla rockar fett och skivan håller en hög lägstanivå och levererar en rejäl dos av både glad rock’n’roll, pubrock och boogierock! Intressant, glad och danssant är orden!

Detta är en rock’n’roll-skiva för alla och envar, unga som gamla!

These boys are real trouble! Trouble Boys, rock and bad trouble! Bad Trouble, rock and rock & roll!”

Roger Skoog

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

01 2012

Comments are closed.