Motörhead live är alltid ett säkert kort

Motörhead ”The Wörld is ours vol. 1” DVD (UDR/EMI)

Om en live-DVD ska bli bra måste den i mitt tycke återspegla verkligheten och skapa en känsla av att man faktiskt är med, inte som åskådare framför Tv:n utan framför scenen. Det innebär att jag kräks på digitala effekter som lagts på, klipp varannan sekund, sammanfogade klipp från olika gig och allt annat som inte skulle kunna vara en del av konsertupplevelsen på plats. Så autentiskt som möjligt med andra ord; precis så stönig är jag.

Motörhead live är alltid ett säkert kort, och det är på scenen de hör hemma. Samtidigt är det en utmaning att få ned den energi som finns live på en CD eller en DVD. Sam Dunn och kompani har gjort ett bra jobb vad gäller den biten. Klippningen är hyfsat ohysterisk och kamerorna vågar ibland vara statiska och inte fladdra runt hela tiden, vilket skapar närvarokänsla.  Personligen var jag skeptisk till en svartvit DVD, och även om jag fortfarande skulle vilja ha den i färg så funkar det bra. Ljudmässigt finns inget att anmärka på, utan det ger en bra livekänsla.

Extramaterialet är intressant med intervjuer och några livelåtar från Manchester 2010 och New York 2011. Låtarna från New York är en riktig godbit och jag skulle gärna sett hela den konserten som huvudmaterial; bra ljud, bra bild, bra publik, bra ös och ett band i fin form.  Intervjuerna är riktigt bra; lättsamma och fyllda av visdomsord, ofta klädda i en ironisk skrud.

Mitt enda råd är att du plundrar spargrisen och inhandlar ett exemplar av The world is ours, naturligtvis varianten med tillhörande CD så du kan njuta även när du inte har tillgång till en TV, och för er som tycker att min recension saknar djup vill jag bara avsluta med Lemmys visdomsord från bonusintervjun i Atlantic City. ”You can’t analyze rock’n’roll, it just makes you feel good, that’s all.”

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

01 2012

Comments are closed.