En sångare och låtskrivare värd att återupptäcka

Jonathan Edwards ”My Love Will Keep” (Appleseed/Border)

Någonstans i bakhuvudet ringde det en liten klocka när namnet Jonathan Edwards dök upp strax före jul med ett nytt album. Efter att sökt mig tillbaks i minnets grumliga korridorer och fått hjälp från nätet så klarnade det hela betydligt. På det vinylomslag som då häckade i min skivhög satt en ung lagom skäggig och långhårig  Jonathan Edwards och såg ut som många andra singer/songwriters gjorde kring tidigt sjuttiotal. Albumet var Have a Good Time With Me och året var 1973.

Hans musik kallade vi då countyrock, nu faller den in under rubriken americana, vilket passar den bra. Rösten ligger någonstans mellan John Denver och James Taylor hos denne  musikaliske veteran. Den är fortfarande lika mjuk och honungslen, och han sjunger fortfarande med en lätthet och säkerhet som formats genom år av liveframträdanden och egen livserfarenhet.

Den musikaliska inramningen är ganska traditionellt countryinspirerad med massor av steel, fiol, munspel och en skog av akustiska gitarrer.

Inget nyskapande alltså, men tillräckligt bra och välspelat för att kollas in om du gillar skön americana, bra låtar och en sångare och låtskrivare som är värd att återupptäckas.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

01 2012

Comments are closed.