Popraket mot hösthimlen

Edith Backlund ”Kill the Clown (Act One)”  (Cosmos)

Öppningspåret Black Hole är en riktigt popraket mot hösthimlen. Jag tror bestämt att det är en svensk popprinsessa som håller på att födas. Edith visar yppersta klass både när det gäller poplåtskriveri och melodikänsla.

Dessutom glider hennes röst fram ovanpå ett elegant popkomp där bandet lirar skär och rak upptempoladdad popmusik på bästa sätt i de andra spåren Dancin in  Circles, Lost At The Sea, On The Run och What I Become.

Edith har haft flera låtar produktplacerade i amerikanska tv-serien One Tree Hill. Förmodligen kommer hela detta minialbum på sex spår att dyka upp där eller i liknande serier inom en snar framtid.

Detta minialbum är bara släppt digitalt och kommer att följas upp av andra och sista delen, Act Two, senare i vinter. Tidigare har Edith två album bakom sig men av vad jag hört här, så ser jag fram mot nästa  ljudklapp från Edith i februari.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

11 2011

Your Comment