Alice med nya ess i rockärmen

Alice Cooper ”Welcome 2 My Nightmare” (Universal)

När det är dags att lyssna på Alice Coopers ”grävande i 70-talet” på nya skivan Welcome 2 My Nightmare så underlättar det om man som lyssnare mentalt försöker hamna i denna tidsperiod. Se det som ett hett tips. Det är nämligen ytterst ovanligt med den här typen av ”splittrade” skivor nuförtiden, det vill säga med många olika typer av låtar.

Det dräller av gästartister varav de intressantaste (övriga medverkande får ursäkta) är Dennis Dunaway, Michael Bruce och Neal Smith från det ursprungliga Alice Cooper-bandet. De medverkar på tre av skivans låtar, exempelvis i finfina When Hell Comes Home, och är de som allra mest bidrar till 70-talskänslan i och med spelstilen. Men mest udda/överraskande gästartist är utan tvekan Ke$ha.
Welcome 2 My Nightmare inleds i lugnt tempo med balladen I Am Made Of You, som har en refräng som fastnar direkt men upprepas lite väl mycket.

I övrigt är det en mix av (hård)rock, punk och – tro det eller ej – disco i form av den udda fågeln Disco Bloodbath Boogie Fever.
Alla låtar är dock inte bra och exempelvis har undertecknad svårt för storbandsdoftande (!) Last man on the earth. Men smaken är som baken…

Han har alltid ett ess i rockärmen, den gamle räven Alice, och bjuder 2011 på ömsom vin, ömsom vatten.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

09 2011

Comments are closed.