Sällan skådad rockabilly-energi

Astrolites ”Play for keeps” (Heptown/Sound Pollution)

Astrolites, som är ett svenskt rockabillyband, kan kort och gott sägas spela speed rockabilly. Och det är snabbt, punkigt och fyllt med rå och svängig attityd.

Play For Keeps är bandets uppföljare efter debuten Hard Luck som släpptes 2007. Stundvis är denna platta mycket bra samtidigt som vissa låtar kan kännas som lite väl simpelt hjärndöda punkdängor. Men vad som verkligen höjer denna platta är den energi som bandet pumpar ut och smittar av sig med samt de två instrumentallåtar som är med, Astrolito och Camtwister. Den förstnämda är en drivande instrumental rockabillydänga som skulle passa utmärkt i en Tarantinofilm. Värt att nämna är också uptempo-covern de gör på Johnny Cashs klassiker Ring Of Fire, vilken låter helt ok och är en bra hyllning till the ”Man In Black”. Men känslan från originalet kanske försvinner då Astrolites version känns lite väl speedad.

Astrolites kör sin grej och det är energin de utstrålar som gör att det stundtals blir riktigt bra. Sedan så skall väl denna musik i bästa fall upplevas live eller annars i en accelerande gammal amerikanare.

Bästa spår: Chop Top ’49, Astrolito och Camtwister

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

07 2011

Your Comment