Kungar av garage- och surfrock

The Fleshtones ”Brooklyn Sound Solution” (Yeproc/Border)

The Fleshtones, som bildades 1976 i Queens, New York, har sedan starten gått igenom ett antal medlemsbyten och släppt många skivor genom åren. Från deras debut på CBGB i New York har de förutom att ha turnérat runtom i USA och Europa också spelat förband till såväl Chuck Berry som James Brown. Och Fleshtones ångar på. Brooklyn Sound Solution blir deras femte album släppt under 2000-talet. Soundet är som hämtat från merparten 60-talet. Det är garagesurfrock med riktig pondus och ärlig, rå energi. Brooklyn Sound Solution är en mycket bra skiva där man genom bl a många covers återupplivar en gammal genre och än mer printar in den i musikhistorien som en riktig milstolpe inom rockmusik.

Bästa spår: Comin’ Home Baby, Rats In My Kitchen, Back Beat #1, Solution #2 och Lost On Xandu

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

07 2011

Your Comment