Vill för mycket

 Mick Harvey ”Sketches from the Book of the Dead” (Mute/Playground)

Frånsett ett soundtrack häromåret, återutgivet och mest i form av korta låtsketcher, och ett livealbum är senaste livstecknet från Mick Harveys soloutflykter plattan Two of diamonds från 2007.

Harvey är som bekant en av de mest trogna vapendragarna till Nick Cave (var med långt före Birthday Party-tiden) och är en avundsvärd ekvilibrist på flertalet instrument.

Det egna låtskrivandet har genom åren inte varit lika lyckat. Senaste albumet Sketches from the book of the dead lider som föregående släpp av en lätt pretentiös övermåtta. Viljan att få med för mycket tar inte sällan överhanden och det är smått irriterande, särskilt med tanke på att det Mick Harvey tycks vilja göra är en stillsam form av pop, eterisk och meditativ.

Han får till helheten ibland, som i inledande October boy och The ballad of Jay Givens. Avslutande The songs that you left är vacker. Men några verkliga poppärlor som lysande Mano Negracovern Out of time man från ovannämnda Two of diamonds bjuder Harvey inte på denna gång. Vi får fortsatt vänta på att han fyller ett helt album med sådana godbitar.

No offense, Mick, men kanske är det det du ska ägna dig åt i större utsträckning: tolkningar av andra artisters material?

Mats Johansson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

06 2011

Your Comment