Fantastisk musik från en legendarisk musikskapare

Paul Simon ”So Beautiful Or So What” (Concord/Universal)

           Release: 13 april

När Paul Simon äntligen är här med ett nytt album tycker jag att  du ska ta dig tid att lyssna. Lägg upp fötterna i soffan eller luta dig skönt tillbaka i favoritfotöljen och stäng ute vardagen i knappt fyrtio minuter. Det är det värt om du är vän av god samtida populärmusik.

Redan från början är det ingen som helst tvekan om att Paul Simons musikskapande fortfarande håller en hög klass. Över ett kluster av rytmer hämtade från världens alla hörn dansar Paul röst fortfarande lätt, men kanske något tunnare än tidigare. Texterna är som vanligt genomarbetande och kräver en del av dig som lyssnar.

Det finns sköna one-liners, lek med ord och fraser men också reflektioner över livets mörka och ibland ljusa sidor, gärna med en existensiell touch. Vill man kan man länka ihop detta album som en direkt fortsättning på förra plattan Surprise där han samarbetade med Brian Eno. Där som här, finns inte de omedelbara hitmelodierna som fullkomligt sprutade ur Paul Simon på på hans egna tidiga soloalbum eller i popmusikens vagga med parhästen Art Garfunkel. Men det finns fantastisk musik från en legendarisk musikskapare som fortfarande håller en hög dagsfärsk form trots att han närmar sig sjuttio.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

05 2011

Your Comment