The Great White Hope

Adele 21 (XL Rec/Playground)
Adele ”21” (XL Rec/Playground)

betyg 4

Den engelska rosen Adele från Tottenham slog igenom 2008 med hiten ”Chasing Pavements” och albumet 19 vars titel anspelade på den unga damens dåvarande ålder. Adele banade djärvt väg jämsides med Amy Winehouse och Duffy som ny souldiva med framtiden för sig.

Nya Rick Rubin-producerade plattan 21 visar att den nu 21-åriga stjärnan verkligen kan göra anspråk på att vara ”the great white hope” inom soulmusiken och Aretha Franklin-vibbarna är nästan tydligare på denna platta som är lite mognare och lite mörkare än debuten. Första singeln ”Rolling In The Deep” är inte mindre än fantastisk och skivköparna verkar ha tyckt detsamma, plattan har vid det här laget toppat Englandslistan och amerikanska Billboard.

Lyssna på: ”Rolling In the Deep”, ”Someone Like You”, ”He Won’t Go”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

04 2011

Your Comment