Dockorna lever ännu

New York Dolls Dancing Backwards in High Heels (Blast Records/Sound Pollution)
New York Dolls ”Dancing Backward in High Heels” (Blast Records/Sound Pollution)

betyg 4                                    I butik: 18 mars

New York Dolls ses idag, inte minst visuellt, som föregångare till glam, punk, sleaze utan att de själva egentligen fick det stora genombrottet innan bandet splittrades 1975. 2004 återförenades gruppen med originalmedlemmarna David Johansen, Sylvain Sylvain och Arthur Kane (som sedan avled) i sättningen. Nya plattan Dancing Backward in High Heels är det tredje albumet efter återföreningen och en uppvisning i konsten att fortfarande hålla lågan brinnande och kärleken till musiken levande.

Dancing Backward in High Heels är framförallt en hyllning till New York Dolls egna rötter och 60-talsinfluenser inom pop och rock snarare än ett återvändande till bandets föregångspunkrock från tiden i början av 70-talet. En värdig väg att gå. ”Streetcake” är för övrigt årets bästa poplåt, i mina öron.

Lyssna på: ”Streetcake”, ”Fool For Your Baby”, ”You Don’t Have To Cry”

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

03 2011

Your Comment