Aggressiv mix av thrash och hardcore

Days Of Anger Death Path (Massacre/Sound Pollution)
Days Of Anger ”Death Path” (Massacre/Sound Pollution)

betyg 2.5

Om inte rubriken ovan säger vad det handlar om så lägger jag till ordet ilska och det borde vara glasklart vad Days Of Anger pysslar med. Bandets debutskiva är inte direkt bomull för öronen, om man säger så…

Musikmässigt är det 50/50 mellan thrash/hardcore, medan det sångmässigt i huvudsak handlar om hardcore.
Det är full fart från start och så fortsätter det i låt efter låt, vilket lätt blir lite tröttsamt för öronen i längden.

Tur då att det finns två guldkorn, nämligen tyngre och på samma gång melodiösare Hands Of Evil och Life Form som utan tvekan är skivans behållning = betygshöjare. Dessa två låtar ”öppnar upp” skivan och ger den ”mer luft”, så att säga, och det går att spåra ett släktskap med The Haunted vilket aldrig är fel.

Om jag fick bestämma inriktningen på nästa skiva så lyder rekommendationen så här: mindre aggressivitet och snabbhet, lägg istället mer fokus på tyngd. Med andra ord mer thrash och mindre hardcore. Det finns förresten gott hopp om fortsatt utveckling för Days Of Anger, eftersom bandet bildades så sent som 2010. Fortsättning följer…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

03 2011

Your Comment